10000 Lóerő Klub

A 10000 Lóerő Klubot a Balásházys diákok azzal a szándékkal alapították, hogy összefogja a mezőgazdaság iránt elkötelezetteket. Immár negyedik éve veszünk részt közös szakmai és csapatépítő programokon.

Kiváló tehetségeinkkel különböző versenyekre készülünk. Klubtagjaink szép eredményeket értek el az ÁSZÉV-en, az OSZTV-n és több mezőgazdasági középiskolásoknak és egyetemistáknak szóló versenyen is. Minden évben részt veszünk a Hajdúböszörményi Traktohúzó Egyesület rendezvényein: a Traktohúzó versenyen és a traktoros Mikuláson, ahol fénytraktorokkal vonulunk fel. A rendezvényen résztvevő fogyatékossággal élő gyermekeket a Klub Mikulása is megajándékozza. Klubtagjaink aktívan részt vettek a Hajdúszoboszlón először megrendezett élő bikarodeón is.

A végzősök Traktoros Ballagását a Klub szervezi, a pótkocsikat húzó traktorokat a klubtagok vezetik. A ballagó osztályok feldíszítenek egy-egy pótkocsit, amin felvonulnak a városban. Majd a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar udvarán egy rövid műsorral búcsúztatjuk őket a középiskolás éveiktől.

Minden évben eredményesen szerepelünk a Junior Achievement Magyarország diákvállalkozások versenyén. Szakmai kiállításokat látogatunk mint a Farmer Expo, Agromash, OMÉK. Egyetemi és Fiatal Gazda konferenciákon veszünk részt. Voltunk közösen Hollandiában tanulmányúton, ahol megnéztünk szakiskolákat, szarvasmarhatelepet, kecskefarmot, sajtgyárat, kertészetet, és Amszterdamban is körülnéztünk.

A diákok a Klubban barátságokat köthetnek osztályon kívül is, az idősebb klubtagok átadják a tapasztalataikat az alsóbb éveseknek. A tagok évente választanak olyan tisztségviselőket maguk közül, mint az elnök, alelnök, titkár, brigádvezető, marketing-, kontakt- és projektmanager. A klub koordinálását Vadainé Tikász Gabriella szaktanár segíti.

A Nemzeti Tehetség Program keretében eddig két pályázatot is nyertünk (összesen 2.900.000 Ft értékben), melyek keretében tavaly eszközöket vásárolhattunk, idén pedig tanulmányutakon és gépszerelő képzésen vehetnek részt a tehetségeink. A klubtagok életre szóló élményekkel gazdagodnak, öregdiákjaink rendszeresen visszalátogatnak az iskolánkba a klubos programokra.

Ha szeretnéd felvenni velünk a kapcsolatot, vagy csak betekintenél a klubéletbe, akkor keress meg minket a Facebookon vagy az Instagramon! :)

Vadainé Tikász Gabriella