Diákjaink az ÁSZÉV döntőjében

2017. április 3-án és 4-én került megrendezésre Szolnokon az Ágazati és Ágazaton Kívüli Szakmai Érettségi Verseny döntője (ÁSZÉV). Iskolánkat négy végzős diák képviselte Mezőgazdaság ágazaton a döntőben, ahová 33 diák jutott be a 184 indulóból.

A döntő első napján a versenyzőknek egy 180 perces írásbeli feladatsorral kellett megbirkózniuk, majd a második napon a szóbeli versenyrész következett. Mindkét versenyrész nagyon összetett volt, hiszen mezőgazdasági ismeretekből és gazdálkodási ismeretekből is számot kellett adni a diákoknak. Az elméleti kérdéseken túl számítási feladatok is szerepeltek az írásbelin.

Nagyon büszkék vagyunk diákjaink teljesítményére, hiszen mind a négyen bekerültek a legjobb 10 közé. Régiónkból csak ők értek el ilyen kiemelkedő teljesítményt. Nagy Dénes 12.c osztályos tanuló 3. helyezést, Puskás Máté 12.c osztályos tanuló 4. helyezést, Erdős Pál 12.d osztályos tanuló 5. helyezést és Kiss Petra 12.d osztályos tanuló 9. helyezést értek el. A kimagasló teljesítmény mellett 100 többletpont a jutalmuk, amit felsőoktatási intézményben történő jelentkezés esetén tudnak kamatoztatni.

Gratulálunk!