fejléckép1
Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolája és Kollégiuma

Ökolábnyomok nélkül a Balásházyban – Fenntarhatósági Témahét

Közzétéve: 2017. május 01., hétfő - 15:35Hír, Kép, Ökoiskola, Rendezvény

Diákkonferenciával, flasmobbal, rendhagyó órákkal és faültetéssel csatlakozott iskolánk az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Fenntarthatósági Témahéthez április 24-28. között.

A hét során előadást tartott iskolánkban Dr Pregun Csaba, a Debreceni Egyetem adjunktusa a felszíni vizek megóvásáról, illetve Szabó Miklós, a Tranzit-Ker zRt 26 éves történelméről. Csütörtökön, a témahét legfontosabb napján, diákjaink óriás kartonlábnyomokra írták fel a fenntartható környezetük érdekében tervezett vállalásaikat, majd aláírásukkal hitelesítették azt, végül pedig ökológiai lábnyomuk csökkentésére tettek esküt.

Az akció az I. Pallagi Diákkonferencia mezőgazdasági ágazatával folytatódott, amelyen 16 diák mutatta be a mentortanáraik segítségével elkészített projektmunkáját. Szó volt többek között a gyógynövényekről, a hortobágyi lovakról, a madarak jelentőségéről a mezőgazdaságban, illetve a közelmúlt méhegészségügyi és méhvédelmi kihívásairól. Az elhangzottakat ötfős zsűri véleményezte, a győztes egy napig nyomon követheti a zsűrielnök, Kátai János professzor munkáját a Debreceni Egyetemen a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudomány és Környezetgazdálkodási Karán.

Gratulálunk a helyezetteknek és mentortanáraiknak!

Forrás: hirek.unideb.hu