Erasmus+ beszámoló

Iskolánk diákjai, Éll Ninetta tanárnő kíséretével, április végén egy hetet töltöttek el Várnában az Erasmus+ program keretében. A projekt témája, az előítélet és sokszínűség mellett más országok kultúráját is megismerték.

Beszámolók

„Az Európai Unió Erasmus+ Prejudice Conscience-Diversity and Empowerment c. projekt keretében német, bolgár és török diákokkal együtt dolgoztunk a projekten. Nemzetközi csapatokban oldottunk meg különböző projektfeladatokat, illetve egymás nyelvéből megtanulhattunk néhány kifejezést.  Összességében nagyon jól éreztem magam, a programok érdekesek voltak, sok új barátot szerezhettünk és megismerhettük a Fekete-tenger mellett fekvő gyönyörű Várnát.” (Dajka Attila 10.b)

„Április 22-29-ig egy csodálatos hetet tölthettünk a bolgár nagyvárosban, Várnában. Ellátogattunk a First Language School-ba. A beállítódásokról, sztereotípiákról és előítéletekről prezentációt készítettünk, amit elő is adtunk. Az Ecoparkban csapatépítő játékokban is kipróbálhattuk magunkat. Pénteken következett a kedvenc programom: Balchik városába utaztunk, ahol mind a négy partneriskola közreműködésével szabadtéri színházi előadás jött létre, történelmi kulisszákkal.” (Molnár Boglárka 10.b)

„Számomra ez az utazás nagyon hasznos volt, mert egyrészt sikerült betekintést nyernem más kultúrába. Másrészt különböző nemzetiségű korombeli diákokkal ismerkedhettem meg, akiknek segítségével fejleszthettem az angol kommunikációs készségemet is. Az Erasmus+ projektmunka során számtalan olyan ismeretet sajátíthattam el, amelyeket a későbbiekben felhasználhatok. A programok nagyon tetszettek, de különösképpen a bolgár családnál töltött este állt a szívemhez legközelebb.” (Nagy Lilla, 11.a)

„A feladatokon keresztül betekintést nyertünk a partnerországok kultúrájába, Sok szoros barátságot kötöttünk a közös munka és szabadidős tevékenységek során. Nagyon élveztem a közös munkát és a bolgár partnerek vendégszeretetét. Ha lenne rá lehetőségem, szívesen elmennék újra egy Erasmus+ programra. Köszönöm, hogy részese lehettem ennek az életre szóló élménynek.” (Farkas Alexandra 11.a)

„Nekem ez az út rettenetesen tetszett. Nagyon jó volt az, hogy mindenki törekedett arra, hogy megmutassa, ki is ő valójában. Ez az út nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az ember ki tudjon lépni saját komfortzónájából és tanulhasson valami újat. Egy dolgot megtanultam ezalatt az út alatt: Mindegy, hogy honnan jöttél, hogy miben hiszel, hiszen ha megtalálod a számodra fontos embereket, csak az fog érdekelni, hogy minél több időt tölthess velük. Ha tehetném, minden partnerországba elmennék, felejthetetlen élményben volt részem.” (Szima Dávid 11.a)