fejléckép1fejléckép2fejléckép3fejléckép4
Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolája és Kollégiuma

Pénz7 a Balásházyban

Közzétéve: 2018. március 12., hétfő - 09:29Hír, Kép, Rendezvény, Szakma

Immár 2. alkalommal csatlakozott iskolánk az EMMI által kezdeményezett Pénz7-hez, vagyis a pénzügyi és vállalkozói témahéthez. A rendezvény középpontjában a „Hitelekről okosan!”, valamint az „Üzleti ötlet és együttműködés” témák álltak.

A Pénz7 célja a diákok pénzügyi és gazdasági tudatosságának megalapozása.

Hétfőn pénzügyi kvíz, vetélkedők, viták kaptak helyet a hét megnyitása után.

Kedden a diákok előadásokat, tanácsokat hallhattak befektetési, banki és álláskeresési témákban elismert szakemberektől. Délután pedig online vetélkedőn vehettek részt. Tizenegy osztályból 62 tanuló mérte össze tudását, gyors döntési képességét szakmai témákban.

A vetélkedők eredményeit szerdán hirdettük ki. A jól teljesítők ajándékot kaptak.

Fontosnak tartjuk, hogy a szakmai ismeretek átadása mellett pénzügyi tudatosságra is neveljük tanulóinkat, legyen szó a közgazdasági, mezőgazdasági, élelmiszeripari, kertész és parképítő szakgimnáziumi vagy a sportiskolai gimnáziumi osztályban tanuló diákunkról – mondta Nagyné Biró Edit intézményvezető a Debreceni Egyetem riporterének.

Csütörtökön a Pénz7 kiemelkedő rendezvénye a II. Pallagi Diákkonferencia- PDK- került megrendezésre. Nyolc csapat mutatta be projektjét hitelezési és vállalkozási témában.

A Konferencia minden résztvevőjének emléklappal köszöntük meg a munkáját, az első három csapat pedig hasznos ajándékokkal lett gazdagabb.

Köszönjük a közgazdasági munkaközösség tanárainak a tartalmas hetet!

Forrás: hirek.unideb.hu

További fotók: unideb.hu