Jótékonysági gálaest – Nagyon jól éreztük magunkat

Iskolánk, a Pallag Alapítvánnyal együttműködésben gálaestet tartott, aminek célja volt, az alapítvány támogatása mellett, a közösségépítés is.

A műsort a kollégista tanulók tánca nyitotta. Bálint Tina (12.a), Bécsi Barbara (10.e), Boros Alexandra (9.d), Fazekas Fanni (9.c), Pap Anna Boglárka (9.e), Vencsellei Boglárka (9.d) valamint a fiúk, Balog Rokkó (10.e), Brumár Csaba (9.d), Ignácz Dávid (11.c), Kádas Kristóf (10.e), Soltész János (11.e), és Tóth Márton (9.d) palotást adtak elő.

A tánc után megnyitó beszédet mondott Sinayné Tar Judit, a Pallag Alapítvány kuratóriumi elnöke és Nagyné Biró Edit, iskolánk megbízott intézményvezetője.

A megnyitót követően, szintén a kollégiumból, a nem rég alakult mazsorettcsapat következett. Boros Alexandra, Kerekes Eszter (9.c) és Németh Petra (10.c) látványos számot mutattak be.

A sok mozgás után kicsit megpihentünk. Tóth Máté (11.c) Lackfi János A fekete router és Arany János Tetemre hívás című verseit szavalta el, Bálint Tina pedig Balázs Fecó Érints meg című dalát énekelte. Pásztor Bálint (technikus), édesapja, Pásztor Miklós és Papp Tímea tanárnő közreműködésével a Hobo Blues Band Viharban születtem című szerzeményét adták elő.

Az első felvonás zárásaként, majd a második felvonás nyitásaként a Harmonia-Dance Stylers adott elő modern táncokat. A csapat tagja Németh Petra. A táncokat a csapat vezetője, Gyöngyösi Mariann táncpedagógus koreografálta.

Ezután újra a színházé volt a terep. Csökmei Henriktől (11.d) Radnóti Nem tudhatom című versét, Kerekes Esztertől pedig a Nox együttes Forogj, világ! című slágerét hallhattuk. Henrik újra birtokba vette a színpadot, amikor Brumár Csabával saját Hacsek és Sajó jelenetüket adták elő. A közönség gurult a nevetéstől. :)

Németh Petra egyedül is színpadra lépett egy látványos tánccal, őt pedig iskolánk tanári zenekara, a Lyuk-A-Showra követte. Papp Tímea, Ecsedi Zsolt, Fekete András és Tanka János ezúttal Pásztor Bálinttal kiegészülve csapott fergeteges bulit. Az együttes Tanka László szerzeményeit, a Mondd, miért? és a Celeb blúz című számokat adta elő, Tanka János feldolgozásában.

Az estet keretbe foglalva újra a kollégiumi tánccsoport lépett fel, ezúttal egy twist összeállítással. Őket már csak egy dolog követte: hangos, hosszan tartó taps.

Bátran kijelenthetjük, hogy a színpadon és a nézőtéren is mindenki jól érezte magát a közel két órás műsor alatt. A helyszínt a Vojtina Bábszínház biztosította, a jó hangulatot mi magunk vittük. ;)

Beszámolónk végén szeretnénk külön köszönetet mondani Papp Tímea tanárnőnek, aki nemcsak a műsor összeállításában jeleskedett, hanem a táncosok ruháit is megvarrta. Sinayné Tar Judit tanárnőnek, aki szervezőként többek között a helyszínről és a harapnivalóról is gondoskodott. Köszönet illeti még Ladányi Lídiát (10.b) és Tóth Mátét, akik műsorvezetőként vezényelték le az estet, illetve Ásztai Csabát, aki technikai segítőként közreműködött.

– T.R. –