Balásházysok a területi elsősegélynyújtó versenyen

A Magyar Vöröskereszt Debrecen területi elsősegélynyújtó versenyére 2018. április 25-én került sor az Újkerti Közösségi Házban, ahol egy elméleti totó kitöltése után három kárhelyen kellett a diákoknak megmutatni tudásukat. Gyorsan kellett felismerni a helyzeteket, több sérültet kellett egyszerre ellátni, a nyaki artériás vérző betegtől az újraélesztésig.

Ötvös Andrea, iskolánk védőnője alapos felkészítő munkája során a tanulók megismerkedhettek a következőkkel: mentők hívása, a helyszín biztosítása, mentőfogások, betegvizsgálat, vérzések, sebek és törések ellátása, kötözések, fektetési módok elsajátítása, epilepsziás beteg ellátása valamint eszméletlenség-vizsgálat.

A felkészülés során személyesen ellátogattak a Hajdú Bihar Megyei Vöröskereszt Hatvan utcai vizsgaközpontjába, ahol gyakorolhatták a felnőtt, a gyerek és a csecsemő újraélesztést, és a légúti idegen test eltávolítását.

A  10.b osztályos csapatunk az erős mezőnyben 4. helyezést ért el. A csapat tagjai: Katonka Kitti Katalin, Ladányi Lídia, Szabó Ildikó, Szilágyi Tamara és Vértesi Nikoletta.

Gratulálunk!

A fotók forrása: @hajdubiharmegye.voroskereszt