Elsősöket avattunk

A kilencedikes osztályok avatása és az első őszi hideg reggelek valahogy mindig egybeesnek. A hideg pedig megérkezett, így ideje volt próbák elé állítani iskolánk legújabb lakóit.

A 13-as busz utazóközönsége már napfelkeltekor megcsodálhatta a vicces ruhákba öltözött elsősöket, akiket a becsengetés előtt egy kis reggeli tornával fogadott a tavalyi győztes, idei 10.d osztály. A hosszú szünetben tánc majd eskütétel következett, a délelőttöt pedig vicces feladatok zárták.

A tanítás végeztével átköltöztünk az ebédlőbe, ahol az osztályok, immár a zsűri színe előtt, bemutatták a zászlóikat és indulóikat, majd rövid műsort adtak a számukra kijelölt témában. A b-sek Magyar népmesét, a c-sek Mignion táncot, a d-sek egy Hupikék törpikék összeállítást mutattak be, míg az e-sek a Hattyúk tavából adtak elő. A rendezvény, szokás szerint, újabb vicces feladatokkal zárult.

Végül a zsűri osztott-szorzott, és kihirdette a sorrendet. A győztes a 9.b osztály lett, akik egy torta mellett azt a feladatot is megnyerték, hogy jövőre ők avathassák fel az új elsősöket.

Kedves nyolcadikosok! Gyertek hozzánk, mert ebből nem akartok kimaradni! :)

– T.R. –