Kettős osztálytalálkozó Pallagon

Intézményünk 2018.szeptember 28-án két osztálytalálkozónak is otthont adott.

Délelőtt a Debrecen Pallagi Mezőgazdasági Technikum 1954-ben végzett növendékei találkoztak. A 84 éves volt diákjainkat Filep Miklós intézményvezető fogadta. Köszöntő gondolataiban hangsúlyozta, hogy a mély gyökerekkel rendelkező intézmény szellemisége megmaradt, továbbra is ennek megőrzésére törekszünk. Külön örül annak, hogy ennyi idő eltelte után is találkoznak a volt pallagi diákok, és bízik abban, hogy a jövőben is meglátogatják a megtartó erőt sugárzó alma matert és gyönyörű parkját.

Sallai Józsefné Szilágyi Margit szervező, örökös osztálytitkár így fogalmazott:

„Megláttam az iskolát és könnybe lábadt a szemem. Az alapot az életpályánkhoz itt Pallagon kaptuk meg, köszönettel tartozunk a tanárainknak, akik a szakma tanítása mellett emberségre neveltek bennünket. S hogy miért is vagyunk mi összetartók? A háborús nemzedék gyermekeiként ide, Pallagra jártunk, szinte valamennyien kollégisták voltunk. Az 50-es években a hétvégéinket is itt töltöttük, egy családdá váltunk, összeforrtunk és azóta is szeretjük egymást. Az osztálytalálkozó kapcsán felkeressük osztályfőnökünket, Hajdu Miklóst, aki most már 93 éves. Nekünk nagyon nagy dolog, hogy ide, Pallagra újra eljutottunk.”

A 83 évet betöltött résztvevők jókedvűen idézték az akkori időket, szerelmeket, a gyakorlatokat, a korai keléseket. Valamennyien sikeres életpályát futottak be.

Délután a 1972-ben végzett 4.a osztály tanulói találkoztak újra. Megkoszorúzták Makszin Mihály tudóstanár, Debrecen díszpolgára emlékére állított, általuk elhelyezett emléktáblát. Makszin Mihály tanár úr 30 évig tanított Pallagon, kiemelkedő egyéniségű pedagógus, az ifjúság fáradhatatlan tanítója volt.

Valamennyi volt pallagi diákunknak egészséget, sikereket kívánunk és várjuk Őket vissza!