Feltűztük a szalagot

Elérkeztünk a tanév első fontos állomásához, már ami a végzősöket illeti. Szombaton mintegy száz diákunk díszes ruhájára került fel a szalag, amivel büszkén hirdethetik ország-világ előtt, hogy lassan megérkeznek a nagy megmérettetés kapujába, méghozzá a Balásházyban.

Az ünnepség a hagyományok szerint a végzős osztályok kisfilmjeivel kezdődött, amit Filep Miklós intézményvezető beszéde, majd diákjaink rövid előadásai követtek. Arany János Epilógus című versét Csökmei Henrik adta elő, Kerekes Eszter pedig Bródy János Ha én rózsa volnék című dalát énekelte el. Aztán végre, végre sor került a szalagok feltűzésére. Tanulóink büszkén sorakoztak fel a ceremóniához, amit Tóth Máté, végzősök nevében megtartott beszéde zárt.

Aztán kezdődött a mulatság, hiszen az osztályok előadták táncaikat, amire már hetek óta készültek. Volt ott modern tánctó kezdve rock and rollon át a lakodalmasig minden. Fergeteges hangulatot kerekítettek, amibe szokás szerint tanáraikat is bevonták egy kis közös testmozgás erejéig.

Kedves végzős diákjaink! Reméljük, ti is élveztétek ezt a néhány órát. És ne feledjétek, már csak a neheze van hátra! ;)

– T. R. –