III. Pallagi Diákkonferencia

A fenntarthatósági témahét keretein belül idén is megrendeztük a PDK ökológiai szekcióját. Diákjaink környezetvédelem és mezőgazdaság témakörökben készítettek kiselőadásokat és prezentációkat, amiket egymás, és természetesen a zsűri előtt mutattak be.

Az első helyezés megosztva került átadásra. Tóth Máté (12.c) Városi madarak, Szabó Sándor (10.d) pedig Precíziós műtrágyázás címmel adott elő. Felkészítő tanáraik Ecsedi Zsolt és Domokos István voltak.

A második helyen végzett Nagy Réka (11.d) Génszerkesztés, génmódosítás című különleges prezentációjával, a harmadik helyen pedig Hajnal Csenge (9.c) Ma tegyünk a jövőnkért! című interaktív előadásával. Ők Juhász Tamás és dr. Fazakasné Kaló Klára segítségével készültek fel.

Különdíjban részesült Molnár Benjámin és Kiss István (11.e) az Egészséges városokról szóló összeállításukért. Felkészítésükben Éll Ninetta segített.

Díjat nem, csak elismerő szavakat, és persze rengeteg tapasztalatot nyert a többi induló. Papp Anna Boglárka és Talpalló Norbert (10.e) a légszennyezésről, Korcsmáros Zsolt (1/13.a) a mezőgazdaság és a természet kapcsolatáról, Hűse Krisztina és Lázár Viktória (9.b) az óceánok szennyezéséről beszéltek, Németh Péter (10.c) pedig a környezetszennyezés élőlényekre gyakorolt hatásairól tartott szívszorító előadást. Felkészítő tanáraik sorban Kimáné Gartai Krisztina, Fekete István, Tóth Róbert és dr. Takács Ferencné voltak.

A zsűrielnök szerepét ezúttal Lenner Ádám, természetvédelmi- és tájgazdálkodási menedzser, a Tiszatáj Környezet- és Természetvédelmi Közalapítvány munkatársa töltötte be. A dobogón végzett diákjaink egyik jutalma az lesz, hogy egy egész napot eltölthetne vele, miközben betekintést nyernek az alapítványnál folyó munkába.

A témahét természetesen ezzel nem ért véget. A folytatásról is hamarosan beszámolunk.