Ezüstérmet szerzett a lány futsal csapatunk az országos döntőben

A Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolája és Kollégiuma a Szekszárdon rendezett leány országos Diákolimpia V-VI. korcsoportos döntőjében ezüstérmet szerzett. A lányok veretlenül jutottak ki a megyéből és az volt a nem titkolt céljuk, hogy a két évvel ezelőtti kilencedik helynél előrébb végezzenek.

A háromnapos rendezvényen szombaton kezdődtek meg a csoportküzdelmek, melyen csapatunk az első meccsen 3:0-ra verte a Pécset, utána 5:2-re a Barcsot majd az addig veretlen Kiskunfélegyházát 6:0-ra, így az is belefért, hogy az utolsó meccsen a Pápa megverjen minket két góllal, hiszen már előtte eldőlt, hogy csoportelsőként jutottunk a legjobb nyolcba.

Vasárnap az elődöntőért játszottunk a Dombóvár ellen, ahol a lányok koncentrált játékkal 4:0-s győzelmet arattak és jöhetett a Győr… Az utóbbi három évben mindig a Győr lány csapata nyerte a diákolimpiát, és idén is ők voltak toronymagasan a favoritok. Senki nem hitte el, hogy meg lehet őket fogni, kivéve a debreceni lányokat. A rendes játékidő 1:1-el zárult, de büntetőrúgásoknál a Balásházys lányok voltak a higgadtabbak, és kiejtettük a címvédőt. Nagyon sokat kivett csapatunkból ez a győzelem, és a Vác ezt ki tudta használni a döntőben, ahol a győztes góljukat 30 másodperccel a vége előtt szerezték, és diadalmaskodtak 2:1-re. A lányok a kezdeti elkeseredés után már mosolyogva emelték magasba a második helyért járó kupát, és nem mellékesen a diákolimpia legjobb játékosa is a mi csapatunkból került ki Horváth Viki személyében.

Hihetetlen három napon vagyunk túl, és élmény volt látni, hogy lányaink mennyire együtt vannak csapatként, és mennyire akarták a sikert. Nagy gratuláció illeti meg őket, hiszen országosan 192 csapat közül lettek másodikok, ami óriási fegyvertény! Köszönjük lányok! Hajrá Balásházy!

Csapat tagjai: Szabó Nikolett (10.e), Horváth Petra (11.e), Horváth Viktória(11.e), Éles Réka (11.e), Pintye Vivien (11.e), Pap Anna Boglárka (10.e), Komlós Lilla (9.e), Kakócz Adelina (11.e), Bécsi Barbara (11.e), Nagy Mirella (9.e)

Edző: Buglyó Roland tanár úr

Óriási eredmény! Gratulálunk!

dehir.hu, civishir.hu, gyorplusz.hu