Haranglábavató ünnepség

Különleges nap volt a hétfői az intézmény életében, hiszen olyan eseményt ünnepeltünk, amire egy iskola életében csak nagy ritkán van lehetőség. Az elmúlt két évben a kollégiumban jelentős felújításokat hajtottunk végre, és részben ezt megünnepelve, részben a hagyományokat ápolva döntöttünk úgy, hogy a kollégium udvarán álló harangot és haranglábat is újraállítjuk. Ennek átadására került sor tegnap egy ünnepi műsor és egy közösen elköltött ebéd keretében.

A harangot Szlezák László aranykalászos harangöntő készítette 1933-ban. A rendezvény lebonyolításában és az új harangláb elkészíttetésében oroszlánrészt vállalt Rózsa Péter biogazda, iskolánk korábbi tanulója, a nem rég alakult Pallagi Öregdiákok társaság oszlopos tagja, aki az ünnepség végén gulyáslevessel és birkapörkölttel látta vendégül az iskola diákjait és tanárait. Az Öregdiákokat képviselte Fekete Zsóka mangalicatenyésztő is.

A vendégek beszédeikben a hagyományokat, az összetartozást és a kollégiumi élet szépségeit hangsúlyozták. Felszólalt többek között Bartha Elek oktatási rektorhelyettes, Makray Balázs, a DLA ügyvezetője valamint Szólláth Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar megyei elnöke.

A magvas gondolatok mellett természetesen rövid műsorral, dalokkal és verssel is készültünk. Az ünnepséget Dr. Fazakasné Kaló Klára szerkesztette, rendezte és koreografálta, a fotókat Tanka János készítette.

Bővebben: hirek.unideb.hu, dehir.hu, haon.hu