Újra Erasmus+

Nyertes Erasmus+ pályázatunknak köszönhetően iskolánk nyolcadik nemzetközi „Iskolai partnerségek” projektje indul útjára. Az Európai Bizottság által kiírt pályázat megvalósításához 32 650 EUR (kb. 10 856 000 Ft) támogatást kaptunk.

Partnerintézményeink

  • Ardesen Fen Lisesi, Rize, Törökország
  • 15 Gymnasio Thessalonikis, Görögország
  • IPS “P.pi Grimaldi”, Modica, Olaszország

Az előző projektek során számos diákunk eljutott Ausztriába, Bulgáriába, Észtországba, Finnországba, Lengyelországba, Németországba, Portugáliába és Spanyolországba. Olaszországban és Törökországban már volt partneriskolánk, de ezúttal más városokba fog vezetni az utunk. Görög iskolával pedig első ízben dolgozunk együtt közös projekten.

Célok

A projekt elsődleges célja tanulóink munkaerőpiaci esélyeinek javítása a munka világa, a felsőoktatás és a közoktatás kapcsolatának még szorosabbra fűzésével.

A résztvevők megismerkedhetnek az egyes partnerországok felsőoktatási intézményeinek képzési kínálatával, a partneriskolák képzési profiljának megfelelő cégek munkavállalókkal szemben támasztott követelményeivel. Pályaválasztási tanácsadást, állásinterjú- szimulációt vehetnek igénybe külső szakemberek részvételével.

A nemzetközi csapatban bemutatkozhatnak iskolánk működő diákvállalkozásai, valamint virtuális vállalkozások beindítását tervezzük.

Az angol nyelv aktív használata garantált!

További információkért kövessétek iskolánk honlapját, illetve keressétek Éll Ninetta tanárnőt, aki a projekt témavezetője, a partnerség koordinátora, Sinayné Tar Judit tanárnőt és Fekete István tanár urat, akik iskolai projektkoordinátori feladatokat látnak el.