Együttműködés a Béke Mezőgazdasági Kft.-vel

Együttműködést kötöttünk a hajdúböszörményi Béke Mezőgazdasági Kft.-vel az agrárszakképzési feladatellátás hatékonyságának biztosítása érdekében. Az együttműködést Bodnár Lajos ügyvezető és Filep Miklós intézményvezető írta alá.

A Kft. 7265 ha föld termelését koordinálja. Ebből 5939 ha szántóterület, 629 ha gyep, 223 ha erdő. A szántóterületből 2439 ha-t a szövetkezet használ, 3500 hektáron pedig kb. 800 főnek szolgáltatást végez. Főbb növények: gabonafélék (búza, árpa, kukorica) 3500 ha, szálas- és lédús takarmány 1410 ha, cukorrépa 903 ha, egyéb növények (borsó, mák, burgonya, hagyma) 126 ha. Állattenyésztés keretében szarvasmarhával foglalkoznak. Tenyésztett fajták: magyar tarka (törzstenyészet), magyar Holstein Fríz. Szarvasmarha állomány: összlétszám 5000 db, ebből tehén 2400 db. Másik állatfaj a sertés, amelynek tartásához most újítják fel a telepet. A terményüzemükben lévő szárítóüzem éves kapacitása 25000 tonna, terménytároló kapacitás 50000 tonna/év.

Bodnár Lajos ügyvezető, Rózsa Zoltán cégvezető és Szabó Zsolt cégvezető az oktatást támogató, segítő hozzáállásáról biztosította Filep Miklós intézményvezetőt és Lévai Imre gyakorlati oktatásvezetőt. Az együttműködés keretében a mezőgazdasági technikus tanulók a szarvasmarha, a sertés tenyésztésben, gépüzemeltetésben és a növénytermesztés terén szerezhetnek üzemi tapasztalatokat az iskola által szervezett gyakorlatok keretében. Megismerhetik a XXI. század gazdálkodását közvetlen testközelből.