Testnevelők levele a diákokhoz

Kedves Balásházys Diákok!

Nagyon sajnáljuk, hogy a digitális munkarendre való áttérés következtében egy ideig nem találkozhatunk személyesen a testnevelés órákon, nem futhatunk közösen a Nagyerdőn, nem mehetünk a kollégium mögötti kézilabdapályára, a suli melletti salakos pályára, és teniszezni sem tudunk együtt. Elmaradnak ezen kívül többek között a közös korcsolyázások, bowling-délutánok is.

De az élet nem áll meg. Mindenki személyesen is sokat tehet a maga és a környezetében élők egészségéért, a mindennapos testmozgásért. Ha teheted, maradj otthon! Szellőztess rendszeresen! Ha éppen a számítógép előtt ülsz, és a házi feladataidat készíted, ügyelj a helyes testtartásra! Ha családi házban laksz, menj ki naponta többször a kertbe, az udvarra, legyél sokat levegőn! Ha társasházban laksz, menj ki az erkélyre! Segíts szüleidnek a háztartásban és a ház körüli munkákban! Ha boltba kell menni, vagy segíteni kell valakinek, akkor közlekedj kerékpárral! Alakíts ki magadnak egy teljesíthető napirendet! Kezdd a napot reggeli tornával! Az otthoni testedzésedet a későbbiekben ajánlásokkal fogjuk segíteni.

Ebben a rendkívüli helyzetben sok segítséget, útmutatást fogsz kapni tőlünk, pedagógusoktól. Te is segíts másoknak! Gondolj a nagyszüleidre, valamint azokra az emberekre, akiket nem vesz körül család, akiknek jól esne egy bátorító jó szó, egy kis segítség a ház körül! Ajánld fel nekik, hogy bevásárolsz, ha élelmiszerre, gyógyszerre vagy háztartási cikkekre van szükségük, a javasolt egészségügyi védőszabályok betartásával! Segíts nekik eligazodni az e-ügyintézésben, ha szükség van rá!

Küldj nekünk képeket az elvégzett tevékenységeidről, amiket pontokra váltunk majd! A pontokat havonta jegyre váltjuk. A részleteket hamarosan megírjuk.

A sportgimnáziumi osztályokban tanuló diákok és a sportorientációs képzésben résztvevők sajátos helyzetben vannak, hisz nem tudnak edzéseken részt venni és versenyek sincsenek számunkra. Rajtunk kívül az ő munkájukat, további felkészülésüket az edzőik is segítik egyedi programok nyújtásával.

Kívánjuk, hogy a digitális munkarend időszaka alatt – mint eddig is – a kölcsönös tisztelet, a bizalom és a felelősségvállalás jegyében cselekedjetek.

Vigyázzatok magatokra és másokra!

Üdvözlettel a testnevelő tanárok:
Bakos Attila, Kisházi Béla, Kozma Attila, Pósa Ibolya Éva