Visszatekintés a szalagtűzőre

Merni kell! Ezen múlik minden! Ha belül félünk is néha egy kicsit, ha nem is hiszünk egészen abban, hogy sikerülni fog, akkor is merni kell!

Wass Albert, volt pallagi gazdatiszt hallgató soraival köszöntötte Filep Miklós igazgató úr végzős diákjainkat.

Részletek az ünnepi beszédből

Itt állva a pallagi öreg tölgyfák szomszédságában, Isten szabad ege alatt, ma is valami egyedit alkotunk, teszünk mi itt közösen.
Igen, közösen, mert ez a nap, ez az alkalom nem jött volna létre, ha ezt nem közösen akarjuk, igen, akartuk.

Mindezek mellett nem teljes az örömünk, mert azért sokan nincsenek itt, akiknek itt lenne a helyük. Igen a szüleitek és a szeretteitek.

A hiányzók között még meg kell említenünk három fiatalembert is. A magántanulóink közül nincs jelen Major Sámuel, kiváló korosztályos magyar válogatott labdarúgónk, kitűnő tanulónk, aki Salzburgban készül a profi pályafutására.

Itt van, itthon van viszont Csordás Dávid Svájcból, akit külön is köszöntök és szalagot tűzünk a mellkasára, amit bízunk benne, hogy büszkén fog viselni Zürichben is.

Nagyon hiányoznak az „új fiúk” közül a szintén korosztályos válogatott kosárlabdázóink, Kovács Ákos Bence és Kalassai Martin.

Itt vagytok azonban Ti, felsorakoztatok itt előttünk, várjátok, hogy elhangozzék a nevetek, fellépjetek a dobogóra, és megkapjátok azt a kis szalagot, ami valószínűleg most a legfontosabb dolog számotokra. Mit is jelent ez a szalag? Összetartozást, egyek vagyunk! Értéket, az eltelt éveket és a jövőbe vetett hitet, mert azért még nem vagytok érettek, de tanúbizonyságot kívántok tenni arról, hogy azzá szeretnétek lenni. Mi ebben továbbra is támogatni fogunk minden egyes Balásházys diákot! A sikeretekben vagyunk érdekeltek. A Ti sikeretek a mi sikerünk is.

Csak az elvégzett munkának lehet eredménye. Csak az fog tudni aratni, aki előtte szántott és vetett. Ennek ez a sora, mindig is ez volt, és ez is marad.

Kedves Végzős Balásházys Diákok!

Engedjétek meg, hogy a szalag tűzésetek alkalmából köszönetet mondjak azokat, akik segítettek benneteket az érettségihez vezető úton idáig eljutni. Köszönöm a nevetekben is az oktatói testület mindazon tagjainak az áldozatos szakmai munkáját, akik tanítottak benneteket az eltelt években. Külön köszönöm az osztályfőnökeiteknek.

Köszönöm mindezek mellett elsősorban a szüleiteknek, gondviselőiteknek, hogy idáig juttattak mindnyájatokat. Hazatérve öleljétek meg őket, és nem is kell mondani hozzá semmit, Ők fogják tudni, hogy miért kapták az ölelést.

Rövidesen megkapjátok a szalagotokat, ezt az újabb Balásházys jelképet, és a rendezvény végén már a mellkasotokra tűzve ki fogtok vele sétálni az intézmény szép és egyedi hatalmas kapuján.

Soha ne feledjétek, hogy ezen a kapun 1867 óta gazdász nemzedékek tagjai jártak át és járnak át nap mint nap. Ti is rövidesen ezek közé a nemzedékek közé fogtok tartozni és bízunk benne, hogy lesznek közöttetek is olyanok, akiket név szerint fogunk emlegetni és nemcsak gazdászként, hanem közgazdászként, közéleti személyiségként, vagy sportolóként.

Wass Alberttel kezdtem és vele is fejezem be. Amikor hazaértek ez is jusson az eszetekbe.

„A létezés alaptörvénye a szeretet.
Tengely, amely körül a világrendszer forog.
Kimeríthetetlen erőforrás.
A szeretet az egyetlen pozitív erő a világon, mely tettekben öltve testet, egyedül képes előre és fölfelé mozdítani anyagiassághoz kötözött emberi mivoltunkat, egyénenként és nemzetenként egyaránt.”

Az ünnepségen csaknem száz végzősnek tűztünk szalagot.

Osztályfőnökök

  • dr. Takács Ferencné 12.c osztály (mezőgazdaság, élelmiszer, közgazdaság ágazat)
  • Domokos István 12.d osztály (mezőgazdaság ágazat)
  • Buglyó Roland 12.e osztály (sportgimnáziumi osztály)

Gratulálunk és további sok sikert kívánunk a végzősöknek!

Fotók: unideb.hu