Bemutatkozás

Miért jó kollégistának lenni Pallagon?

A kollégium csendes, gyönyörű zöld övezetben helyezkedik el, az iskola és az ebédlő közvetlen közelében. Az intézmény autóval és busszal is könnyen megközelíthető. Néhány percnyi sétára pedig pékség, posta, lovarda és a foci akadémia is megtalálható.

Az épületben négy- és nyolcágyas szobákban lakhatnak a kollégisták. A tanuláshoz tágas, világos tanulószobák állnak rendelkezésre. Könyvtárunkban számos szépirodalmi és tudományos folyóirat, könyv és DVD található. A szórakozáshoz közösségi tereket, TV-t és internet hozzáférést biztosítunk.

A sportoláshoz kondícionáló gépeket és súlyzókat vehetnek igénybe a diákok. Az épület mögötti aszfaltos és füves pályákon labdajátékokat játszhatnak. Igény szerint sakk és íjjászat is gyakorolható. A rendszeres filmklub és varró szakkör mellett ünnepi rendezvényeket, foci bajnokságokat és kirándulásokat is szervezünk.

Pedagógiailag és szakmailag jól felkészült nevelőtanárok segítik a diákok előmenetelét

A kollégium biztosítja a diákok napi háromszori étkezését és általános felügyeletét. Lehetőséget biztosít a rendszeres tanulásra. Nevelőtanáraink segítséget nyújtanak a tanulási nehézségek leküzdéséhez, a tehetséggondozáshoz és a továbbtanulásra felkészüléshez. Nem csak a diákokkal, hanem az iskola tanáraival és az edzőkkel is folyamatos kapcsolatot tartanak.