Bemutatkozás

Miért jó kollégistának lenni Pallagon?

A 155 férőhelyes, korszerűen felújított kollégium a Nagyerdő szívében, csendes, gyönyörű zöld övezetben helyezkedik el, az iskola és az ebédlő közvetlen közelében. Az intézmény autóval és busszal is könnyen megközelíthető, néhány percnyi sétára pedig pékség, posta, lovarda és a Debreceni Labdarúgó Akadémia is megtalálható.

Az épületben többségében három ágyas szobákban lakhatnak a kollégisták. A tanuláshoz tágas, világos, jól felszerelt tanulószobák állnak rendelkezésre.

A szórakozáshoz közösségi tereket, TV-t, laptopokat és internet hozzáférést biztosítunk.

A sportoláshoz edzőgépeket vehetnek igénybe a diákok. Az épület mögötti aszfaltos és füves pályákon labdajátékokat játszhatnak.

A rendszeres informatika, honismeret, filmklub, csillagászati és varró szakkör mellett ünnepi rendezvényeket, foci bajnokságokat és kirándulásokat is szervezünk.

Pedagógiailag és szakmailag jól felkészült nevelőtanárok segítik a diákok előmenetelét.

A kollégium biztosítja a diákok napi háromszori étkezését és általános felügyeletét, ezen kívül lehetőséget biztosít a rendszeres tanulásra.

A szilencium ideje rugalmasan alkalmazkodik a sportolók edzéseinek időpontjához.

Oktatóink segítséget nyújtanak a tanulási nehézségek leküzdéséhez, a tehetséggondozáshoz és a továbbtanulásra való felkészüléshez. Nem csak a diákokkal, szülőkkel, hanem az iskola tanáraival és az edzőkkel is folyamatos kapcsolatot tartanak.