KRÉTA gondviselői hozzáférés igénylése

Tisztelt szülők!

Az alábbiakban szeretnénk egy rövid leírással segítséget nyújtani a KRÉTA rendszerben történő gondviselői hozzáférés igényléséhez.

1. lépés

Erre a linkre kattintva nyissák meg a KRÉTA Gondviselői hozzáférés igénylése nevű oldalát, majd töltsék ki az űrlapot a kért adatokkal! Kérjük, hogy az adatokat precízen adják meg!

Mivel a felület mobil kijelzőre nincs optimalizálva, javasoljuk, hogy egy számítógépet használjanak.

Fontos, hogy ezen az űrlapon olyan email címet adjanak meg, amihez hozzáférnek, mert a KRÉTA erre a címre fogja küldeni a belépéshez szükséges adatokat.

2. lépés

Nyissák meg az email fiókjukat! Amennyiben a levél nem látható a beérkező levelek között, kérjük, ellenőrizzék a spam mappát is, illetve várjanak néhány percet!

A KRÉTA által küldött levélben lesz egy link, ami egy újabb űrlapot nyit meg. Ezen az űrlapon a gyerekük születési dátumát kell megadni, illetve egy jelszót, amit a későbbiekben a belépéshez tudnak majd használni.

Ha ezt az űrlapot is kitöltötték, kapni fognak egy újabb emailt, amiben a KRÉTA megerősíti a regisztrációt, illetve elküldi a diákhoz generált gondviselői felhasználónevet.

(A gondviselői felhasználónév a diák 11 számjegyű oktatási azonosítójából, valamint egy G01, G02 stb. végződésből áll.)

3. lépés

Siker

Amennyiben a megerősítő emailben bővített jogosultság szerepel, nincs több teendőjük. A webes felületen vagy az okostelefonos alkalmazásban bejelentkezve hozzáférnek a gyerekük adataihoz.

(Az alkalmazás elérhető a Google Play, a Huawei AppGallery és az Apple App Store katalógusokban.)

Hiba

Ha a megerősítő emailben csökkentett jogosultság szerepel, akkor a regisztrációs űrlap kitöltése közben valamelyik adatot hibásan adták meg. A legtöbb esetben ez formai hibát jelent, azaz az önök által megadott és az osztályfőnök által felvitt adatok formailag nem egyeznek.

Ebben az esetben azt kérjük, hogy ne kezdjék újra a regisztrációt! Az iskolai KRÉTA adminisztrátor ugyanis jelzést kap a hibáról, és munkaidőben engedélyezni fogja a bővített jogosultságot. Erről önök egy emailt fognak kapni a regisztrációnál megadott címre, és ezután teljes mértékben hozzáférnek majd a gyerekeik adataihoz.