Office 365 segédlet

Kedves Diákok!

A Tisztaszoftver program keretében a Microsoft minden köz- és felsőoktatásban tanuló diák számára ingyenesen elérhetővé tette az Office 365 ProPlus programcsomagot.

A csomag többek között tartalmazza a Word, PowerPoint, Excel, Access és Skype szoftvereket illetve a OneDrive felhőtárhelyet és az Outlook emailfiókot. Az együttműködési megállapodás keretében a regisztráció után minden diák maximum 5 számítógépre és/vagy okos telefonra telepítheti ingyenesen a programcsomagot, ami a középiskolai vagy egyetemi tanulmányok végéig használható.

A programcsomag telepítésének lépései

  1. Az o365.oh.gov.hu oldalon tanulóként (a bal oldali hasábban) kell kitölteni a regisztrációhoz kért adatokat. 16 év alatti diák esetében a szülő regisztrálhat. Fontos, hogy mindenki a saját email címét adja meg, ne az iskoláét!
  2. A regisztráció után a megadott email címre néhány percen belül érkezni fog egy levél, amiben egy Microsoft fiók létrehozásához kapcsolódó link lesz. Ezt a linket megnyitva lehet beállítani a fiókhoz tartozó jelszót. Ezt a jelszót meg kell jegyezni, mert később szükség lesz rá!
  3. A Microsoft fiók létrehozása után a portal.office.com oldalon a 2. pontban megadott felhasználónévvel és jelszóval lehet belépni. Ezen az oldalon lehet letölteni a programcsomag telepítőjét valamint a későbbiekben nyomon követni, hogy hány eszközre lett már telepítve.
  4. A telepítő elindítása után a folyamat néhány perc alatt automatikusan végbemegy, majd a szoftverek parancsikonjai megjelennek a Windows Start menüjében. Innen igény szerint rögzíteni lehet őket az Asztalra vagy a Gyors elérésbe.
  5. A telepítés után az első programindításkor a szoftvereket aktiválni kell. Ehhez a Fájl → Fiók lapon található Bejelentkezés gombot kell megnyomni, majd a 2. pontban megadott felhasználónév és jelszó párossal kell belépni. Ezt a műveletet elég egyszer elvégezni, és ezután ki is lehet jelentkezni. Aki mégis bejelentkezve marad, az a programokból közvetlenül tud akár a OneDrive-ba is menteni.

Ha valaki több számítógépre is szeretné telepíteni a programcsomagot, akkor a későbbiekben már elég a 3-5. lépéseket elvégezni. Természetesen a többgyermekes családok gyermekenként is elvégezhetik a regisztrációt, és így többször 5 eszközön való használatra is jogosulttá válnak, ha szükséges.