fejléckép1fejléckép2fejléckép3fejléckép4
Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolája és Kollégiuma

DE Balásházy Gyakorló Akkreditált Kiváló Tehetségpont

Közzétéve: 2016. október 09., vasárnap - 10:54

akkreditalt_kivalo_tehetsegpontA Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) 2016. október 1-jén Budapesten rendezte meg a Tehetségpontok munkájának elismerése céljából szervezett ünnepélyes táblaátadást, amelyen intézményünk is részt vett.

A tavasszal folytatott akkreditációs eljárásban intézményünk a MATEHETSZ által felkért Akkreditációs Bizottság helyszíni és online konzultációja, ellenőrzése valamint javaslata alapján elnyerte a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács akkreditált kiváló Tehetségpontja címet. Iskolánk 2010-től regisztrált TehetségPontként működött, így az itt szerzett tapasztalatok és eredmények alapján adtuk be a kiváló TehetségPont címére vonatkozó akkreditációs kérelmünket. A címet 2019-ig használhatjuk, amelyet megújíthatunk, egy újabb eljárás keretében.

Az idei eljárásban bemutattuk az intézményben folyó tehetséggondozó programjainkat a tehetséges tanulók beválogatásától, a gondozó programokon és a hatásvizsgálaton keresztül. A programunk része a tehetség-tanácsadás, együttműködés az intézmény ilyen irányú munkáját segítő szervezetekkel, kutató munka, rendezvények megtartása a tehetségek kibontakozására és támogatására.

A programunk röviden:

Tehetséggondozó programjainkban kiemelkedő együttműködő partnerek:

Tehetségeinket támogató saját szervezésű rendezvényeink:

Tehetségeinket támogató kutatási területünk saját pedagógusaink részvételével:

Fiatal labdarúgók életpálya-elképzelései, értékrendjének kialakulásában résztvevőtényezők. Az akkreditációs folyamat tapasztalatai megerősítették, hogy az intézményben szakmailag hiteles és magas színvonalon folyik a tehetséggondozás, így kompetens tagja és aktív részese a TehetségPontok országos és határokon túl is átívelő hálózatának.

A Balásházy tehetséggondozó programjait és az akkreditációt támogató pedagógusok:

Debrecen, 2016. 10. 04.