Érkezésünk után, egy gondos kézmosást és megfelelő öltözet felvételét követően, máris nekiláthattak a saját kezűleg készített csokoládék díszítésének, amelyet a temperálási folyamat előzött meg.
Miközben az ízlésesen megkomponált csokoládék hűtési szakaszukba léptek, egy másik teremben betekintést nyerhettünk a cég és a csokoládé történetébe egy informatív filmvetítés keretében. Megtudhattuk, hogy a kakaófa gyümölcse, a kakaóbab, milyen kiemelt szerepet tölt be az élelmiszeriparban, hiszen a kakaóvaj, a kakaópor és maga a csokoládé előállításának alapját képezi. Hogy az élmény teljes legyen, a résztvevők különféle csokoládék kóstolásával is gazdagíthatták ízlelőbimbóik tapasztalatait.
A program végére a csokoládék is kellőképpen lehűltek, így mindenki kiválaszthatta saját alkotását, majd kezdetét vette a hazautazás. A látogatás megvalósulását a Pallag Alapítvány támogatta, amelyért hálás köszönetünket fejezzük ki.