Logisztika terepgyakorlatok decemberben

11. és 12. évfolyamos logisztikai technikus diákjaink decemberben is több gyakorlati helyszínen jártak.

Meglátogatták a Zsuzsi Erdei Vasutat, ahol a rossz időre tekintettel egyből a fűtőházban kezdtek. Egy rövid szakmai ismertetőt követően megtekintették a mozdonyokat és a gépteret. Majd átmentek a Kismotorszínbe, felültek a Zsuzsira, miközben további érdekes dolgokat tudtak meg a kisvasútról és annak történetéről.

A napokban pedig Szerencsen jártak szakmai tanulmányúton. Úti céljuk a Szerencsi Bonbon Kft. Interaktív csokoládé műhelye volt.

Megérkezésüket követően egy alapos kézmosás és beöltözés után már el is kezdhették a saját kezű csokoládé készítést. Közben pár érdekes dolgot meséltek nekik a cég legismertebb termékeinek történetéről (konyakmeggy, macskanyelv, retró szelet), illetve élőben láthatták a csokoládé temperálását is.

Amíg a csodaszépen feldíszitett csokoládék „hűsöltek”, vagyis sokkolták őket, addig egy másik teremben a cég és a csokoládé történetéről néztünk filmeket, meghallgattuk a Csoko-dalt, és természetesen PomPom is mesélt nekünk egy rövid mesét Gombóc Artúrról. Megtudtuk, hogy a kakaófa gyümölcse a kakaóbab, és az élelmiszeriparban fontos szerepet tölt be: a kakaóvaj, a kakaópor és a csokoládé alapanyagaként kerül felhasználásra. És hogy az ízlelőbimbóik se maradjanak ki a mókából, többféle csokoládé kóstolására is lehetőségük nyílt. Az előadás végére a csokoládék is kellőképpen lehűltek, és miután mindenki kiválasztotta a sajátját, elindultunk haza.

Látogatásunkat a Pallag Alapítvány támogatta, melyet ezúton is nagyon köszönünk!

Legutóbbi frissítés: 2024. 03. 06. 09:42