Kutatók Éjszakája

A Balásházy egészségügy ágazatos diákjai idén is ellátogattak a Kutatók Éjszakájára, és még saját programot is szerveztek.

A készülődést már a délelőtt folyamán megkezdtük, amikor a 11.f osztály tanulóival összeállítottuk az útvonalat, délután kettőkor pedig jött az éles bevetés. Általános iskolás diákok látogattak a Balásházyba, akik egy kellemes erdei séta során megtanulhatták, hogy hogyan kell ellátni a túrázás közben leggyakrabban bekövetkező sérüléseket. Leendő ápolóink és asszisztenseink bokasérülést, kullancs- és darázscsípést, napszúrást és ájulást szimuláltak, majd a gyakorlatban bemutatták ezek kezelését, miközben a látogatókat is bevonták a problémák megoldásába. Természetesen a kötelező újraélesztés-oktatás sem maradhatott el.

Mi nagyon jól éreztük magunkat. Reméljük, hogy a Hajdúböszörményi Bocskai István Általános Iskola diákjai is szép élményekkel távoztak.

Kis pihenő után úticélunk a Klinikai Központ volt, ahol immár látogatóként vettünk részt a "Legyél te is belgyógyász!" című rendezvényen. Alsóbb évfolyamos diákokkal kiegészülve kipróbálhattunk olyan vizsgálati módszereket, mint például a vérnyomásmérés, az EKG-készítés vagy a vércsoport-meghatározás.

A nap zárásaként a Kenézy Campus felé vettük az irányt, ahol a "Képalkotó szabadulószoba" című rendezvényen diákjaink megismerkedtek az ultrahang-, CT- és röntgenvizsgálatok alapjaival. Az éjszakába nyúló program során jól elfáradtunk, de cserébe sok érdekes dolgot láttunk.

Végül szeretnénk köszönetet mondani a Klinikai Központ munkatársainak, illetve a Pallag Alapítványnak, hogy támogatta a saját eseményünk megvalósulását.

Legutóbbi frissítés: 2024. 09. 30. 18:34