Mezőgazdaság terepgyakorlatok februárban

9. és 10. évfolyamos mezőgazdász diákjaink szakmai kiállításon és laborgyakorlaton jártak.

Iskolánk 9. évfolyamos, technikumi képzésben részt vevő tanulóival megtekintettük, a szakmai alapozás tantárgy keretein belül, a Körforgásos gazdálkodás időszakos kiállítást, a Természettár szervezésében. A kiállítás helyszíne a debreceni Méliusz Juhász Péter Könyvtár volt. Diákjaink sok érdekes és hasznos szakmai információval gazdagodtak.

Köszönjük szépen a lehetőséget a Könyvtár dolgozóinak!

A 10. évfolyamos, technikumi képzésben résztvevő diákjaink betekintést nyerhettek a szakmai alapozás tantárgy keretein belül, a Debreceni Egyetem MÉK Víz- és Környezetgazdálkodási Intézet laborjaiban folyó munkákba. Tanulóink az elméleti oktatást követően a laborokban használatos eszközök működését is kipróbálhatták. Az első alkalommal az Aeropóniás termesztés elméleti és gyakorlati alapismereteit tanulhatták meg, majd mezőgazdasági növények klorofill- és karotinoid tartalmának meghatározását végezték. Továbbá talajminta kémhatást (pH) és elektromos vezetőképességet is mértek, két pallagi talajmintában. A következő látogatási időpontban algakísérletes gyakorlati oktatásban vehettek részt.

Köszönjük a lehetőséget a Víztudományi és Környezetinformatikai, és Körforgásos Gazdálkodás és Környezettechnológiai Tanszékek oktatóinak és kutatóinak!

Legutóbbi frissítés: 2024. 03. 06. 09:43