Logisztika terepgyakorlatok májusban

Pénzügy és logisztika szakos diákjaink ezúttal egy repülőteret és az Audi gyárát látogatták meg.

A Magyar Légiipari Klaszter az Albatrosz Repülő Egyesülettel közösen a Börgöndi Repülőtéren rendezte meg az 1. Légiipari Szakmai Napokat 2024. május 14-én és 15-én, melyen Iskolánk 12.a osztályos Logisztikai technikus hallgatói is részt vettek.

A rendezvényen lehetőségük nyílt közelről megnézni a repülőgépeket, helikoptereket, sőt be is ülhetnek azokba. Bepillanthattak az egyes területek munkafolyamataiba szimulátorok segítségével pedig igazi élményeket szereztek: vezettek drónt, repülőgépet, de kipróbálhatták a karosszéria festést is. Megismerhették továbbá a felsőoktatási intézmények képzéseit, valamint a légiipari szereplők által kínált állás-, és karrierlehetőségeket. Köszönjük a szervezőknek és KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézetnek a lehetőséget!


Május 21-én iskolánk 11.a osztályos Pénzügyi és számviteli ügyintéző – Logisztikai technikus szakos tanulói Győrben jártak, az Audi gyárban.

Érkezésünk és egy a gyártörténetéről szóló rövid film megtekintése után látogatásunkat a prés utcában kezdtük. Itt azt láttuk, hogy az óriási tekercsben érkező majd megfelelő méretűre vágott lemezeket hatalmas erővel préselik le a megfelelő karosszéria elemnek.  Az így préselt karosszéria elemeket a szalag végén minden esetben minőségellenőrzésnek vetik alá.

Utunk a gyár leghosszabb, közel 1 km hosszú üzemében folytatódott tovább. Ez egy igazán futurisztikus világ volt, ahol több száz munkatárs dolgozik robotokkal közösen. Sajnos a járműösszeszerelés folyamatát prototípus védelem miatt most nem látogathattuk meg. A közel kétórás gyárlátogatás után Győr belvárosába mentünk buszunkkal, ahol egy rövid ebédet követőn megnéztük a belváros legfontosabb látnivalóit.


Eközben a 12.a osztályos diákjaink szakmai tanulmányútjukon ezúttal a hajdúdorogi Zöldker Kft. raktárbázisát látogatták meg. A cég bemutatását követően a raktárbejárás alkalmával nagyon sok hasznos és érdekes információt tudtak meg többek között raktározásról, göngyölegkezelésről, beruházásokról, beruházások megtérüléséről. Köszönjük a lehetőséget!

Legutóbbi frissítés: 2024. 07. 01. 11:59