II. Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Verseny

A MESZK 2023. októberében hirdette meg a Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Versenyt. A megmérettetésre a Balásházy 11.f osztályából 2 tanuló, Nagy Janka és Lukács Dávid jelentkezett alapápolás és elsősegélynyújtás témakörben.

A verseny első fordulója online interaktív feladatokból állt. Diákjaink sikeresen vették az akadályokat, és mindketten továbbjutottak a vármegyei fordulóba, melynek 2024. január 31-én a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gróf Tisza István Campus adott otthont.

Sajnos Lukács Dávid a vármegyei döntőn betegség miatt nem tudott részt venni, ezért a Balásházy csak egy fővel képviseltette magát.

A vármegyei döntőn egy teljes ápolási és gyakorlati szituációs feladat kellett megoldani, ahol a zsűri a szakmai tudás mellett figyelembe vette a versenyző kommunikáció készségét, helyzetfelismerését és a prioritások felállítását.

A versenyen való részvételt rengetek felkészülés, gyakorlás előzte meg, és ez meghozta a gyümölcsét, hiszen Nagy Janka a II. helyezést érte el.

Gratulálunk!

Legutóbbi frissítés: 2024. 02. 02. 10:17