Értékes Hajdú-Bihar-Vármegyénk kincsei

A Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata által meghirdetett „Értékes Hajdú-Bihar-Vármegyénk kincsei” elnevezésű vetélkedőjének elődöntőjében iskolánk csapata, a Pallagi Parasztlányok pályaműve az 1. helyezést érte el.

Az elődöntő feladatsorában megtalálható 8. kreatív feladatban – versírás a Zsolnay porcelán és kerámiáról címmel iskolánk csapata, a Pallagi Parasztlányok pályaműve az 1. helyezést érte el. A 46 vers közül személyesen Dr. Cséplő Petra, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. tulajdonosa értékelte a legjobbnak.

Csapat tagjai: Molnár Kinga, Elek Kincső, Verdes Zsanin és Kerékgyártó Kincső 11.c osztályos tanulók, felkészítő pedagógus: Radnai Béla.

A Zrt. tulajdonosa elmondta, hogy mindez hatalmas megtiszteltetés volt számára, mivel tudomása szerint ez idáig még senki nem írt verset a Zsolnay porcelánról. Hozzátette, hogy nehéz döntés volt a rangsorolás, mivel egytől-egyig zseniális költemények születtek.

A csapat által megírt verset Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata a média- és közösségi felületein közzé tette.

A csapat ezzel értékes pontokat kapva jutott a középdöntőbe, ahova az iskola másik csapata, a Gyöngyszemek is bejutott. Csapat tagjai: Bulátkó Hanna, Novotni Adrienn, Tóth Rozina Janka és Vizi Rebeka Dorka 10.d osztályos tanulók, felkészítő pedagógus: Birta Judit.

A DE Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma így 2 csapattal várja az újabb megmérettetetést. Folytatás márciusban!

Legutóbbi frissítés: 2024. 03. 06. 09:31